C.O.N.V.E.R.S.A.T.I.O.N.S / Andries Boone

Release: 26 mei 2023

01. Catharsis
02. Morse Code
03. Ultimatum
04. White Smoke
05. Still Waters
06. Progress
07. Communicating Vessels
08. Tunnel Vision
09. Truce

KOOP CD STREAM

Al bijna 20 jaar staat Andries op de planken als muzikant bij verschillende gerenommeerde groepen, zangers en projecten. In 2001 was hij mede-oprichter van de filmisch-experimentele band 'The Ballroomquartet’. In 2011 richtte hij mandoline-kwartet 'MANdolinMAN' op. Nu brengt hij zijn langverwachte eerste soloalbum ‘C.O.L.O.R.S’ uit.

In maart 2019 bracht Andries C.O.L.O.R.S uit; een instrumentaal album dat werd opgebouwd rond het geluid van de akoestische mandoline en waarvoor Boone inspiratie haalde bij hedendaagse bigbands, barokmuziek en filmcomponisten als Henry Mancini en Lalo Schifrin. Alle titels zijn geïnspireerd op de industriële poëzie van de Leuvense artiest Peter Van Eyck, die kleuren die hij waarneemt verbindt met kleurnamen die autofabrikanten gebruiken.

Na C.O.L.O.R.S (2019), verscheen een tweede solo-album van Andries Boone, ’T.I.M.E.L.A.P.S.E’. Het album kwam tot stand tijdens de tweede Covid-lockdown in 2020. Elke track van het album correspondeert met een specifiek moment in de tijd, is verbonden met een emotie en weerspiegelt een filmische stemming en gemoedstoestand.

Met ‘C.O.N.V.E.R.S.A.T.I.O.N.S’ brengt Andries Boone zijn derde soloalbum uit. Op ‘C.O.N.V.E.R.S.A.T.I.O.N.S’ treedt de akoestische mandoline in dialoog met de elektrische mandoline. Boone levert zijn meest progressieve en filmische folkalbum tot nog toe af, gekruid met viool, accordeon, bass- synthesizer, doedelzak, drums en draailier. Sommige composities krijgen een extra dimensie dankzij de veldopnames van de Naskapi-indianen die Andries wist te maken tijdens zijn concerttournees in Canada met MANdolinMAN. Grote inspiratiebronnen voor het nieuwe album zijn Mike Oldfields ‘Discovery’ (1984) en Pink Floyds ‘Wish you were here’ (1975).

Het merendeel van de instrumenten wordt door Boone zelf bespeeld, maar er staan tal van mooie muzikale gastbijdragen op het album. Zo zorgde Mario Goossens (Triggerfinger) voor drumpartijen en bespeelde Michel Hatzigeorgiou (Aka Moon, Toots Thielemans, Philippe Catherine) de bouzouki. De strijkersarrangementen werden gemaakt door Koen Toté. Kunstenaar Stijn Vandebril zorgde voor een aantal zeer mooie figuratieve zwart/wit houtskooltekeningen van Andries die de basis van het artwork zijn.